söndag 28 oktober 2012

Mat & shoppinghelgen

Kommer minnas den här helgen som ätarhelgen. Vi kom till Stockholm i fredags, checkade in på August Strindberg hotell på Norrmalm, ett bra hotell mer eller mindre. Vi lämnade av väskorna, tog en snabbdusch och gick ut för att hitta någonstans att käka, vi behövde bara gå hundra meter så hade vi restaurang Tiramisu vid ett hörn. Åt scampi i hummergräddsås med saffransrisotto, mycket god smak på den rätten. Vi valde att stanna vid ett glas och gå hem och ladda för lördagen.

Lördagen började vi med shopping, och en lång promenad till ett ställe vi tänkt äta på som vi fått tipsat från Jens föräldrar, dock kom vi dit alldeles för tidigt så vi tog en liten omväg för att vila fötterna, ta ett glas och shoppa lite till. Sen återkom vi till restaurang Cafe de Paris på söder där jag tog pilgrimsmusslor till förrätt och boeuf bourguignon till varmrätt. Mätta och belåtna tog vi en lång promenad till hotellet och chillade lite innan vi gick till ett bokat bord på Rolfs Kök. Hungern hade dessvärre inte infunnit sig så den lilla middagen på oxkind och potatispuré kändes väl överflödig. Vistelsen blev inte långvarig inne i den bullriga miljön utan vi tog kosan till hotellet och kved lite över mättnaden.

Den var dock glömd imorse när vi vaknade efter att haft en rätt så jobbig natt med många uppvaknanden och konstiga drömmar om vartannat. Frukosten slank ner och nu har vi varit ute på en kort morgonpromenad i höstkylan. Snart ska vi checka ut och halv två ska vi äta brunch på Fåfängan som har glutenfri buffé! 

Som sagt- ätarhelgen. Och shoppinghelgen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar